vendredi 13 novembre 2009

Speculoos

  Ces  biscuits originaires de Flandre, sont offerts aux enfants pour le Père Nicola. Il est habituellement servi avec du café dans les restaurants et brasseries. Le nom - Spéculoos viendrait du mot latin "species" qui signifie épices ou aromates en français.   C' est un biscuit sec, coupe rectangulaire et parfois avec des dessins en relief, faite avec des moules.
J'ai repris cette recette à partir d'un site belge http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=fr&langpair=ro%7Cfr&u=http://www.labonnetable.be/&rurl=translate.google.com&twu=1&client=tmpg&usg=ALkJrhjToFskJ4oKEO6sWFMOfrP2Hdjirg
Avec ces biscuits je faire une autre recette, Tiramisu aux spéculoos et les poires.

Ingrédients:
- 500 g de farine
- 150 g de beurre
- 2 oeufs
- 300 g de sucre brun
- 1 cuillère à café de mélange aromatique (cannelle et clous de girofle en poudre)
Intr-un bol mare, amestecati zaharul, untul, aromatele si ouale. Dans un grand bol, mélanger le sucre, le beurre, les œufs et les aromates.  Incorporez la farine, petit à petit.
  Lorsque la pâte est homogène, l'enveloppez dans une feuille alimentaire de plastique et le mettre au moins une heure, dans le réfrigérateur..
Sur un comptoir, mettre la pâte et l'étendre après coupez avec une forme ou avec un couteau.
Mettre sur une plaque de cuisson, recouverte du papier sulfurisé dans la  four chaud à 175 ° C pendant 10 minutes.  Après cela, retirez-les du four et laisser refroidir sur une grille.
J'ai fait la valeur de 2 plaques de four.
       
                                                   - versiunea in roamna -

Acesti biscuiti sant originari din Flandra, sant oferiti copiilor de Mos Nicolae. Se servesc de obicei cu cafea in restaurante si braserii. Numele de spéculoos ar veni din cuvantul latin "species" care inseamna aromates sau épices in franceza. De mult timp am vrut sa incerc acest biscuit, am gustat deja, dar le-am cumparat sau cu o cafe, sapatamana trecuta. Este un biscuit sec, taiat dreptunghiular si cateoadata are desene date de forma in care au fost facuti.
Reteta am preluat-o dintr-un site belge http://www.labonnetable.be/.
Cu acesti biscuiti voi face o alta reteta, de data asta de origine italiana- Tiramisu cu speculoos si pere.

Ingrediente:
- 500 g faina
- 150 g unt
- 2 oua
- 300 g zahar brun
- 1 lingurita de aromate amestecate (scortisoara si cuisoare in pudra)
Intr-un bol mare, amestecati zaharul, untul, aromatele si ouale. Incorporati progresiv faina.
Cand aluatul este omogen, il inveliti intr-un foie de plastique alimentar si il puneti la rece minimum o ora.
Pe un blat, puneti aluatul si intindeti-l dupa care il decupati cu forme sau cu cutitul, in forma de dreptunghi.
Puneti pe o tava acoperita cu o foaie de copt, in cuptorul cald la 175°C, timp de 10 minute. Dupa care, le scoateti din cuptor si le lasati sa raceasca pe un gratar.
Am facut 2 placi de cuptor.

4 commentaires:

  1. Multumesc de urari si va doresc si voua un An plin de lucruri frumoase!!!

    RépondreSupprimer
  2. La multi ani!Am venit sa pap biscuiti!

    RépondreSupprimer
  3. LA multi ani si tot ce va doriti pe 2010 sa devina realitate.Multumesc pt vizita si pt urari.

    RépondreSupprimer
  4. La multi ani, la multi bani, multa sanatate, impliniri si realizari in toate, bucurii si fericire alaturi de multa iubire, iti transmit din departare, sa ai un an cu mult soare...
    Nu ma prea pricep la scris, dar iti doresc din inima tot binele din lume.

    RépondreSupprimer