lundi 4 janvier 2010

Sushi au saumon fumé et fromage


Habituellement, le saumon est servi avec de la mayonnaise et le jus de citron, mais si vous voulez changer, vous pouvez essayer cette recette.
Je ne donnerai pas les quantités, de sorte que vous pouvez couper en morceaux d'apéritif grands ou petits.
Ingrédients:
Saumon fumé  coupé en tranches
- Fromages frais salés au fromage bien égoutté ou  chévre
- Sel et poivre au goût
- Persil finement haché
- Aneth haché - j'ai utilisé 
- Quelques cuillères à soupe de crème, si le fromage est trop sec
- Un citron (je préfère le vert, c'est moin  d'acide )


Placez une tranche de saumon sur une feuille de plastique alimentaire, enlever les parties brun, ce qui donne un goût désagréable au saumon fumé.
Mélanger les autres ingrédients dans un bol.
Mettez sur chaque morceau de saumon les fromage,les épicés, et faire un rouleau serré avec le film.  Serrer chaque extrémité et mettre au froid pendant 1-2 heures.

Pour servir, couper les sushi en morceaux et deposer un peu d'aneth.
Parsemer de quelques gouttes de jus de citron et bon appétit ...

                                                                - versiunea in romana -
Intre alimentele traditionale de sarbatori in Franta-este somonul afumat. Am citit ca somonul afumat se gaseste si in Romania, deci am scris reteta ( reteta care am facut- o pentru noaptea de Revelion).
De obicei, somonul se serveste cu maioneza si suc de lamaie, dar daca vreti sa schimbati, puteti incerca aceasta reteta.
Nu voi da cantitatile, pentru ca in aperitiv puteti taia bucatile mai mari sau mai mici.
Ingrediente :
- somon afumat (in ambalaj este deja  taiat in felii)
- branza sarata proaspata de vaci scursa bine
- sare si piper dupa gust
- patrunjel tocat marunt
- marar tocat - eu am folosit uscat, gasit in reionul condimente
- cateva lingurite de smantana, daca branza este prea uscata
- o lamaie (eu prefer cea verde, este mei putin acida si se conserva bine)


Felia de somon o puneti pe o folie de plastic alimentar, inlaturati partile de culoare maronie, care da un gust neplacut somonului.
Amestecati celelalte ingredientele intr-un bol.
Depuneti pe fiecare felie de somon, branza condimentata, si faceti un rulou cu ajutorul foliei. Strangeti bine la fiecare capat si puneti la rece pentru 1-2 ore.

Inante de a servi, decupati in bucati si presarati un pic de marar.
Presarati cateva picaturi de suc de lamaie si pofta buna...

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