J'ai fait avec la même composition, un biscuit, d'un diamètre de 25 cm (forme originale), et des petites qui je veux essayer de faire un deuxième dessert.
Ingrédients pour un biscuit de 25 cm de diamètre:
- 1 oeuf
- 125 Sucre
- 125 g de beurre mou
- 250 g de farine
- 1 jaune d'oeuf + 1 cuillère à soupe d'eau
- Un peux de sel
Dans un saladier, battez les œufs avec le sucre et le sel jusqu'à obtention une composition blanche et mousseuse.
Ajouter le beurre coupé en morceaux, remuez bien,et puis ajoutez la farine tamisée. Mélanger rapidement pour que la pâte reste friable.
Enveloppez la pâte dans une feuille de plastique et mettez à froid pendant 1 heure minimum.
Préchaufferle four à 180 ° C. Étalez la pâte d'une épaisseur de 1 cm et ensuite découpé la pâte avec une assiette à dessert.
Mélangez le jaune d'œuf à une cuillère d'eau. Enduisez le biscuit avec le jaune d'œuf et faites un dessin avec les dents de la fourchette.
Mettez-le le biscuit sur un plateau de four recouverte de papier sulfurisé.
Laissez au four 30-35 minutes jusqu'à ce que le biscuit est dorée.
Ingrédients pour un biscuit de 25 cm de diamètre:
- 1 oeuf
- 125 Sucre
- 125 g de beurre mou
- 250 g de farine
- 1 jaune d'oeuf + 1 cuillère à soupe d'eau
- Un peux de sel
Dans un saladier, battez les œufs avec le sucre et le sel jusqu'à obtention une composition blanche et mousseuse.
Ajouter le beurre coupé en morceaux, remuez bien,et puis ajoutez la farine tamisée. Mélanger rapidement pour que la pâte reste friable.
Enveloppez la pâte dans une feuille de plastique et mettez à froid pendant 1 heure minimum.
Préchaufferle four à 180 ° C. Étalez la pâte d'une épaisseur de 1 cm et ensuite découpé la pâte avec une assiette à dessert.
Mélangez le jaune d'œuf à une cuillère d'eau. Enduisez le biscuit avec le jaune d'œuf et faites un dessin avec les dents de la fourchette.
Mettez-le le biscuit sur un plateau de four recouverte de papier sulfurisé.
Laissez au four 30-35 minutes jusqu'à ce que le biscuit est dorée.
- versiunea in romana -
Acest biscuit, originar din Franta - Poitou, se prepara cu produsele care exista intr-o ferma - faina, unt si oua. Broyé - inseamna a sfarama, deci se face un biscuit mare, care se sparge cu pumnul si astfel fiecare se serveste cu o bucata. Am cautat in mai multe bloguri si site pe net, pentru a afla reteta si originea, intre care Madame - Mamie A.
Am facut cu aceiasi compozitie, un biscuit de diametru de 25 cm(forma originala) si altele mai mici cu care voi incerca sa fac si un al treilea desert.
Ingrediente pentru un biscuit de 25 cm de diametru:
- 1 ou
- 125 zahar
- 125 g unt moale
- 250 g faina
- 1 galbenus de ou + 1 lingura de apa
- un varf de sare
Intr-un saladier, bateti oul cu zaharul si sarea, pana cand obtineti o compozitie alba si spumoasa.
Adaugati untul taiat in bucatele, amestecati bine si apoi varsati faina cernuta. Amestecati repede ca aluatul sa ramana sfaramicios.
Aluatul il inveliti intr-o faoie de plastic timp de 1 ora la rece.
Preancalziti cuptorul la 180°C. Intindeti aluatul de o grosime de 1 cm si apoi decupati cu o farfurie de desert.
Galbenusul de ou il amestecati cu o lingura de apa.Ungeti suprafata biscuitului cu o pensula cu galbenus si cu o furculita faceti un desen pe biscuit.
Biscuitul il puneti pe o tava de cuptor acoperita cu hartie de copt.
Lasati in cuptor 30-35 minute, pana cand biscuitul capata o culoare aurie inchisa, pentru ca este gros.
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