vendredi 13 novembre 2009
Tiramisu au pain d'épices, poires et cannelle
Tiramisu est un grand classique de la cuisine italienne, mais présenté dans des verres et avec pain d'épices et poires.
Ingrédients (pour 6 tasses):
-250 g de mascarponne
- 3 oeufs
- 75 g de sucre
- 1 cuillère à soupe de jus de citron
- 1-2 poires
-20 cl de café fort
-2 cuillères à kirsch
- 1 cuillère à café de cannelle en poudre
- 6 tranches de gâteau de 1 cm d'épaisseur ou 10 biscuits
Séparez les blancs des jaunes.
Mélangez les jaunes avec le sucre jusqu'à ce les jaunes d'œufs blanchisses, ajouter le fromage et remuez bien pour faire comme une mousse. Versez l'alcool et mélanger bien.
Séparément, mélangé les blancs d'œufs jusqu'à ce qu'elle devienne une mousse comme la neige.
Dans la composition avec les jaunes, ajoutez une cuillère de blanc, remuer rapidement jusqu'à ce que la composition est homogène et rajouter les reste de blanc en deux fois.
Faire un café très concentréet laisse refroidir.
Couper le gâteau en tranches de 1 cm d'épaisseur, puis découpez des formes rondes.
Nettoyez les poires, les couper en dés, mélanger avec le jus de citron pour conserver la couleur blanche du fruit.
Trempez le tranches rondes de gâteau dans le café très rapidement, très rapidement , pour ne pas être trop imbibé.
Dans le verre, déposez la tranche de gâteau, 2 à 3 cuillères à soupe de mousse de mascarponne, puis des cubes de poires,encore du mascarpone.
Laissez au froid pendant 4 heures et saupoudré de cannelle ou de poudre de cacao, avant servir.
- versiunea in romana -
Tiramisu este un mare clasic in bucataria italiana.Lui Stéfan nu ii plac prajiturile cu multa crema, dar ii plac fructele, deci am combinat cele doua. Si daca acasa nu aveti piscoturi, nu renuntati, exista tot timpul un biscuit sau cateva felii de cake sau alta prajitura. Deci, am hotarat sa fac ceva nou, imi plac foarte mult portile individuale si cum acest desert putem sa-l servim in pahare, de ce nu?
Deci, voi face cu ce am...
Ingrediente (pentru 6 pahare):
- 250 g mascarpone
- 3 oua
- 75 g zahar
- 1 lingura de zeama de lamaie
- 1-2 pere
- 20 cl cafea tare
- 2 linguri de visinata
- 1 lingurita de pudra de scortisoara
- 6 felii de cake groase de 1 cm sau 10 biscuiti
Separati albusul de galbenus.
Galbenusurile le amestecati cu zaharul pana devine o spuma albicioasa, adaugati branza si amestecati bine in spuma. Varsati visinata si amestecati bine.
Separat amestecati cu un tel albusurile, pana cand devine o spuma ca si zapada.
In compozitia cu galbenusurile, adaugati o lingura de albus, amestecati repede pana la omogenizare si astfel aceasta compozitie se va amesteca mai usor restul de albusuri.
Adaugati in compozitie, de doua ori albusurile, amestecati domol pana cand obtineti o compozitie omogena.
Faceti o cafea foarte concentrata, lasati sa se raceasca.
Taiati cakeul in felii groase de 1 cm, apoi decupati o forma rotunda. Cum paharele mele sant drepte, voi folosi acest pahar si pentru decor si pentru decupare, daca nu caut un alt pahar cu acelasi diametru cu fundul paharului unde voi asambla prajitura.
Curatati perele, taiati in cubulete, amestecati cu zeama de lamaie pentru a pastra culoarea alba a fructului.
Rotundurile de cake le bagati in cafea foarte repede, un pic, pentru a nu fi prea imbibate.
Daca nu biscuitii seci, il imbibati cu cafea, apoi ii spargeti in bucatele pe care le depuneti in strat pe fundul paharului.
Depuneti felia pe fundul paharului, 2 -3 lingurite de spuma cu mascarpone, apoi cubulete de pere, apoi compozitia mascarpone si presarati praful de scortisoara sau cacao in pudra.
Lasati la rece 4 ore si puteti servi.
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