Même couleur j'aurais obtenu si j'avais utilisé une compote de pomme, mais j'ai préféré coupes en dés .
Ingrédients:
Pour la pâte:
- 500 g de farine
- 1 sachet de levure sèche
- 150 g de sucre
- 150 g de beurre
- 2 œufs
- 10 cuillères à soupe d'eau froide
- Un peu de sel
Pour la garniture:
- 1,5 kg de pommes (j'ai utilisé Boskoop)
- 150 g de sucre
- 1 cuillère à café de jus de citron
- 1 cuillère à café de cannelle en poudre (en option si vous voulez)
Mettez la farine dans un saladier, ajouter la levure, remuer. Au centre, mettez le sucre, le sel, les œufs, le beurre coupé en morceaux, l'eau et mélanger jusqu'à ce que la pâte devient homogène . Mettez au froid pendant 30 minutes, enveloppez dans une feuille de plastique alimentaire.
Préchauffez le four à 160-180 ° C.
Graissez un plat de 20 x 30 cm avec le beurre fondu.
Divisez la pâte en deux, une part plus grand.
Étalezla pâte dans le plat.
Nettoyez les pommes, les couper en dés, mélanger avec du citron, ajoutez le sucre et la cannelle.
Déposez cette composition sur la pâte et couvrir d'une deuxième couche de pâte.
Mettez au four pendant 1 heure.
Laissez refroidir le gâteau, saupoudrez le sucre et les couper en morceaux .
- versiunea in romana -
Plecand de la prajitura cu branza, am facut una cu mere.
Deci, diferennta este ca merele nu sant rase si le-am taiat just inante de a le pune in tava de copt, amestecate cu lamaie, astfel au pastrat o culoare aurie. Aceiasi culoare as fi obtinut daca as fi utilizat un compot de mere, dar am preferat in bucatele, astfel umplutura este mai voluminoasa.Ingrediente:
Pentru aluat :
- 500 g faina
- 1 plic de drojdie uscata
- 150 g zahar
- 150 g unt
- 2 oua
- 10 linguri de apa rece
- un varf de sare
Pentru umplutura :
- 1.5 kg mere (eu am folosit Boskoop)
- 150 g zahar
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 1 lingurita de scortisoara in pudra (in optiune, daca doriti)
Puneti faina intr-un saladier, adaugati drojdia, amestecati. In centru, puneti zaharul, sarea, ouale, untul taiat in bucatele, apa si amestecati pana cand devine un aluat omogen si se desprinde de de degete.Puneti la rece timp de 30 minute, invelit intr-o foaie de plastic.
Incalziti cuptorul la 160-180°C.
Ungeti o tava de 20 x 30 cm cu unt topit, daca nu este antiadeziva.
Impartiti aluatul in doua parti, una mai mare.
Intindeti partea mai mare de aluat si depuneti in tava si pe borduri.
Curatati merele, taiati in cubulete, amestecati cu lamaia, adaugati zaharul si scortisoara.
Depuneti aceasta compozitie peste aluat si acoperiti cu al doilea strat de aluat.
Puneti in cuptor timp de 1 ora, faceti testul scobitorii.
Este gata cand scobitoarea o scoateti uscata, lasati sa se raceasca, rasturnati prajitura, presarati zahar fin si decupati in bucatele.
Un un genre de tarte couverte. J'aime beaucoup les gâteaux aux pommes de ce genre-là ! Les pommes cuisent à l'étouffée et c'est très bon.
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