samedi 2 janvier 2010

Tartelette biscuit aux amandes et crème mascarponne aux framboises - Tartelete cu biscuit din migdale si crema mascarpone cu zmeura

 Ce dessert est composé à la base d'un biscuit fin, un autre biscuit riche en amandes et plus fragiles, avec une crème mascarpone et framboises.  Il est facile à realisé et vous n'avez pas besoin de beaucoup d'outils. Vous avez besoin d'un cercle ou une tasse de 9 cm de diamètre pour couper les biscuits.
Ingrédients pour les biscuits (12 biscuits diamètre 40 cm de diamètre ou de petits biscuits):
- 100 g de beurre mou
- 90 g de sucre
- 1 oeuf
- 180 g de farine
- 20 g de farine de maïs ou Maïzena
- Un peu de sel
Remuez avec une cuillère en bois le beurre mou avec le sucre jusqu'à obtenir une composition homogène, puis ajouter l'oeuf et bien mélanger.
Ajouter la farine et le sel, remuer rapidement (ne pas utiliser un robot si vous voulez obtenir un biscuit mou) jusqu'à ce que la pâte soit homogène. Couvrez la pâte couvre en plastique alimentaire et mettez au réfrigérateur pour une heure.
Prechauffer le four à 180 ° C.
Saupoudrer de farine sur un plan de travail et donner uneépaisseur de 5 mm à la pâte.Découper la pâte avec la formes et les déposer sur une plaque recouverte d'une papier sulfurisé.
L'autre moitié de pâte se peut garder au congélateur, bien emballé pour le maximum  3 mois.
J'ai utilisé tout, j'ai fait de biscuits à la crème glacée à la framboise.
Mettre au four pendant 8-10 minutes jusqu'à ce que les bords des biscuits commencent à colorer.
  Ingrédients pour le biscuit aux amandes (8 biscuits à 9 cm de diamètre et 5 mm d'épaisseur):
- 100 g de beurre mou
- 100 g de sucre
- 100 g d'amande en poudre
- 2 oeufs
- 50 g de crème liquide
Remuez dans un robot - le beurre,la poudre d'amande, le sucre et les oeufs jusqu'à ce que la composition devient homogène.Rajouter la crème, mais mélangé avec une cuillère, ne pas utiliser le robot, afin que le biscuit n'augmente pas en volume pendant la cuisson.
Sur une plaque du four d'environ  40x 30cm deposez la composition et mettez au four pendant 15-20 minute.N'égalisé pas  la composition, la chaleur du four couvrira toute la surface.
Laissez refroidir les biscuits aux amandes, puis decoupez le biscuit avec la forme en cerc.Deposez le biscuit d'amande sur l'autre biscuit.
Ingrédients pour la crème de mascarpone aux framboises:
-150 g de framboises surgelées 'laissez à l'air libre quelques heures pour se decongeler, deposez sur du papier absorbant
- 100 g de sucre en poudre fin
- 100 g de crème fraîche
- 125 g de mascarpone
Ecraséez les framboises, mélangée avec du sucre et de fromage mascarpone, jusqu'à obtenir une composition homogène.
Séparément, battre la crème jusqu'à ce qu'elle devient chantilly, aprés mélangée avec les framboises.
Zmeurele pour décor: J'ai utilisé15 framboise par tartelette,retiré du congélateur et decongelé sur du papier absorbant.
Assemblage: Possez un biscuit,aprés un biscuit aux amandes, la crème mascarpone avec une cuillère sur le milieu et puis les framboises tout au tour. Je hachées les pistaches pour la décoration ou on peut saupoudrer d'amandes hachées ou des noissettes hachées.
  - versiunea romana -
Acest desert este compus dintr-un biscuit subtire pentru baza, un alt biscuit bogat in migdale si mai fragil, o crema cu mascarpone si zmeura. Este usor de realizat si nu aveti nevoie de multe ustensile. Pentru forma aveti nevoie de un cerc sau un pahar de diametru de 9 cm pentru a decupa biscuitii.
Ingrediente pentru biscuit (12 biscuiti de diametru cm de diametru sau 40 biscuiti micuti):
- 100 g unt moale
- 90 g zahar
- 1 ou
- 180 g faina
- 20 g maizena sau faina de porumb
- un pic de sare
Amestecati cu o lingura de lemn untul moale cu zaharul, pana cand obtineti o compozitie omogena,apoi adaugati oul si amestecati bine.
Adaugati faina, maizena si sarea, amestecati foarte repede (nu utilizati un robot sau in masina, daca vreti sa obtineti un biscuit moale) pana cand aluatul este omogen.Aluatul il aplatiti,invelitie intr-o foliede plastic si puneti in frigider timp de o ora.
Preancalziti cuptorul la 180°C.
Pe un blat presarati faina si intindeti cu un rulou jumatate de aluat pe o grosime de 5 mm. Decupati formele dorite si depuneti pe o placa acoperita cu o foie sulfurizata.
Cealalata jumatate de aluat puteti sa il pastrati in congelator, bine impachetat timp de 3 luni maximum.
Eu am folosit totul, facand de fursecuri cu crema de zmeura inghetata.
Puneti in cuptor timp de 8-10 minute pana cand marginile biscuitilor incep sa se coloreze.
Ingrediente pentru biscuitul de migdale ( 8 biscuiti de diametru 9 cm si 5 mm grosime):
- 100 g unt moale
- 100 g zahar
- 100 g pudra de migdale
- 2 oua
- 50 g smantana lichida
Amestecati cu un robot intr-un bol mare - untul, pudra de amande, zaharul si ouale, pana cand compozitia devine omogena.Adaugati smantana, dar amestecati cu o lingura, nu mai utilizati robotul, pentru ca la coacere biscuitul sa nu creasca.
Pe o tava antiadeziva de cuptor (sau daca acoperiti tava cu o foie de copt) de aprox. 40x 30cm depuneti compozitia cu migdale si puneti in cuptor timp de 15-20 minute.Nu este nevoie sa egalizati compozitia, la caldura cuptorului se va intinde pe toata suprafata tavii.
Lasati biscuitul de migdale sa se raceasca si apoi decupati cu forma de cerc.Pe fiecare biscuit depuneti un biscuit de migdale.
Ingrediente pentru crema de mascarpone cu zmeura:
-150 g zmeura (am folosit zmeura decongelata, am lasat cateva ore pentru a se decongela si a se scurge de suc, pentru ca crema sa nu devina prea lichida)
- 100 g zahar tos
- 100 g smantana
- 125 g mascarpone
Zmeura o zdrobiti, amestecati cu zaharul si branza mascarpone, pana cand obtineti o compozitie omogena.
Separat bateti smantana pana devine frisca si amestecati cu zmeura.
 Zmeurele pentru decor : am folosit 15 zmeure pe tarteleta, le-am scos din congelator, le-am pus pe o farfurie, astfel ca sa nu sa atinga intre ele, pentru a ramane intregi dupa decongelare si apoi le-am depus pe o hartie absorbanta, astfel nu leasa zeama pe biscuit.
Asamblarea: depuneti un biscuit, apoi biscuitul de migdale, crema de mascarpone cu o lingura in mijloc si apoi pe margine zmeurele. Pentru decor am taiat marunt fistic natur si l-am presarat, daca nu puteti presara migdale aiate marunt sau alune taiate marunt.
 

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